docakilah.wordpress.com nuotr.

Mokslininkai – juodasis šokoladas yra “super maistas”


JAV Hershey sveikatos ir mitybos centro tyrėjai nustatė, kad šokoladą galima laikyti „super maistu“ (angl. superfood) – didžiausia mineralų, vitaminų ir kitų reikalingų medžiagų įvairove prisotintu maistu.

Mokslininkų teigimu, šokolade yra daugiau sveikųjų medžiagų nei daugelyje vaisių sulčių. Nustatyta, kad juodojo šokolado milteliuose yra gausu antioksidantų ir polifenolių – medžiagų, saugančių nuo įvairių ligų.

Tyrimų metu mokslininkai lygino tamsiojo šokolado, kakavos, šokolado gėrimo ir įvairių vaisių sulčių savybes. Paaiškejo, kad tamsusis šokoladas ir kakava turi daugiau antioksidantų nei vaisiai.

„Kakavos sėklos turėtų būti laikomos „super vaisiumi“, o iš jų pagaminti produktai, pvz., natūralūs kakavos milteliai ar juodasis šokoladas, laikytini „super maistu“, – komentuoja tyrimo autorė Debra Millar. Tiesa, mokslininkai pastebėjo, kad kaitinant šokoladą jo sveikosios savybės išnyksta.

Tyrimo rezultatai išspausdinti žurnale „Chemistry Central Journal“.