wikipedia.org nuotr.

Mokslininkai: naudingiausi tamsios spalvos produktai


Britų mokslininkai nustatė, kad prie dienos maisto normos pridėjus 50 g šviežių daržovių ar vaisių, 20 procentų sumažėja tikimybė susirgti vėžiu. Taigi daugybė produktų sugeba efektyviai saugoti mus nuo sunkiausių ligų ir prailginti gyvenimą.

Pirmiausia, aišku gerieji produktai tiesiogiai ilgina mūsų gyvenimą, be to, saugo nuo daugybės ligų: širdies kraujagyslių, vėžio, akių, senatvės (Alzheimerio, Parkinsono ir t.t.). Dauguma jų turi priešuždegiminių, priešmikrobinių savybių, gerina organizmo funkcijas: smegenų, regimąją, lytinę ir t.t.

Kam labiausiai mūsų organizmas turėtų būti dėkingas? Manoma, kad vienas iš efektingiausių junginių – bioflavonoidai. Jie suteikia augalui pigmentą – ryškią spalvą. Būtent todėl labiausiai naudingi yra tamsios spalvos produktai (mėlynės, juodosios vynuogės, burokėliai, raudongūžiai kopūstai, baklažanai ir t.t.). Net be cheminės analizės mes galime nustatyti ir valgyti pačius naudingiausius vaisius, daržoves ir uogas. Bioflavonoidai taip pat mažina cholesteriną, ne taip sulimpa raudonieji kraujo kūneliai, mažiau susidaro trombų.