Mokslininkai nustatė, kada lašiniai geriau už alyvuogių aliejų


Mokslininkai nustatė, kad alyvuogių aliejus, tradiciškai laikomas naudingu sveikatai produktu, savo charakteristikomis nusileidžia kiaulių lašiniams.

Lašinių ir alyvuogių aliejaus naudą tyrė Jungtinės Karalystės mokslininkai. Jie pareiškė, kad nors alyvuogių aliejaus nauda yra neabejotina, tačiau gaminti maistą kaitinant alyvuogių, kukurūzų ir saulėgrąžų aliejų yra kenksminga sveikatai. „Geriau maisto gaminimui naudokite kiaulienos lašinius arba sviestą“, – reziumavo naujo darbo autoriai.

Mokslininkai pabrėžia, kad gauti duomenys nerodo, jog augaliniai aliejai yra kenksmingi. Augaliniai aliejai naudingi, nes jų sudėtyje yra polinesočiųjų riebiųjų rūgščių – tai labai svarbus visavertės mitybos komponentas. Problema ta, kad įkaitinus aliejų šie komponentai išskiria daugiau toksinių medžiagų negu mononesotieji riebieji junginiai, kurių yra tokiuose produktuose kaip kiaulienos lašiniai, sviestas ar kokosų aliejus.

Cituojamą straipsnį skaitykite 15min.lt