wikipedia.org nuotr.

Mokslininkai nustatė: liesi pieno produktai nėra geresni sveikatai


Mokslininkai nustatė, kad tie, kurie naudoja riebius, o ne liesus pieno produktus, turi mažesnę tikimybę susirgti diabetu ar nutukti.

Išanalizavę 3 333 suaugusiųjų kraują, kuris buvo imamas 15 metų, tyrėjai atrado, kad tų, kurie vartojo riebius maisto produktus, rizika susirgti diabetu per šiuos 15 metų buvo 46 proc. mažesnė nei tų, kurie rinkosi liesą pieną, liesą jogurtą ir liesą sūrį.

Tyrėjai teigia, kad nėra jokių įrodymų, kad žmonės, valgantys liesus pieno produktus, yra sveikesni nei tie, kurie valgo riebius. Kadangi riebūs pieno produktai turi daugiau kalorijų, priimta manyti, kad jų vengimas sumažina diabeto riziką. Tačiau mokslininkai nustatė, kad jeigu žmogus sumažina tokių produktų vartojimą, jie linkę tai kompensuoti cukrumi ir angliavandeniais – o taip didinama diabeto rizika.

Visgi mokslininkai įspėja, kad nereikėtų dabar pradėti kasdien vartoti daug riebių maisto produktų – reikia atlikti daugiau tyrimų, kad būtų išsiaiškinta, kaip jie gali padėti žmogaus sveikatai.

Visą straipsnį skaitykite 15min.lt