Mokslininkai nustatė potraukio saldumynams priežastis

Mokslininkai nustatė potraukio saldumynams priežastis


Mokslininkai nustatė, kad saldus angliavandenių maistas, patekęs į organizmą, paskatina smarkiau gamintis serotoniną, vadinamą džiaugsmo hormonu. Pajuntame gyvybinių jėgų antplūdį, nuotaika staiga pasitaiso, nuovargis pradingsta.  Šis mechanizmas „saldainis – malonumas“ veikia bet kuriame organizme. Tačiau vieni žmonės gali apsieiti be saldumynų, o kiti ne.

Galimos įvairios potraukio saldumynams priežastys: įprotis, vaikystėje tėvai skatino vaiką gerai elgtis šokoladukais, o kai jis užaugo, tai pats save ėmės skatinti saldumynais. Potraukis salumynams taip pat paaiškinamas serotonino trūkumu organizme, kai žmogus patiria stresą, jam būtina pasitaisyti sau nuotaiką. Priežastis gali būti ir nesugebėjimas laiku pajusti sotumo jausmą ar diabeto vystymasis.

Galima ir dar viena priežastis: saldumynų mėgėjas maitinasi netinkamu maistu, negauna pakankamai reikalingų maistinių medžiagų, mikroelementų ir vitaminų. Skysčių trūkumas organizme taip pat provokuoja polinkį į saldumynus.

Cituojamą straipsnį skaitykite alfa.lt