wikipedia.org nuotr.

Mokslininkai nustatė: transriebalai gadina atmintį


Perdirbtuose maisto produktuose esantys transriebalai neigiamai veikia mūsų atmintį, paskelbė JAV mokslininkai iš San Diego. O jų daugiausia būna skaniausiuose produktuose: saldumynuose, greitojo maisto produktuose, šaldytose picose, gruzdintuose gaminiuose.

Mokslininkai atliko keletą eksperimentų, kuriuose dalyvavo 1 018 vyrai, turėję atlikti įvairius atminties testus. Prieš testus visi dalyviai papasakojo apie save, savo mitybos būdą ir pomėgius. Per tyrimus buvo nustatyta, kad vyrams iki 45 metų net vienas papildomas transriebalų gramas per dieną pablogina atmintį, jie sugeba įsiminti gerokai mažiau testo žodžių.

Mokslininkai nustatė, kad blogiausią poveikį transriebalai daro produktyviausio amžiaus vyrams (iki 45 metų).

Cituojamą straipsnį skaitykite alfa.lt