Suomių mokslininkai padarė išvadą, kad vyrams sveika vartoti kiaušinius. Jie atliko eksperimentus ir nustatė, kad kelis kartus per savaitę kiaušinius valgantiems vyrams 37 procentais sumažėja rizika susirgti II tipo cukriniu diabetu ir 98 procentais – širdies ir kraujagyslių ligomis. Tačiau analogiško kiaušinių poveikio moterų organizmui tyrinėtojai nenustatė. Tyrimai atskleidė, kad vyrišką organizmą, skirtingai nei moterišką, …

Amerikiečių mokslininkai nustatė, kad kava bei populiarūs energetiniai gėrimai, į kurių sudėtį įeina kofeinas yra visiškai neveiksmingi alkoholio atžvilgiu. Dar daugiau, jie gali privesti prie pavojingos situacijos, kadangi maskuoja tikrą mūsų savijautą. Siekiant nustatyti kavos ir alkoholio poveikį girtam žmogui, mokslininkai atliko eksperimentą su pelėmis. Vienoms pelėms duota atskirai alkoholio bei kavos, kitoms alkoholio bei kavos …

Tyrimas parodė, kad persivalgymas dvigubai padidina riziką susirgti Alzhaimeriu. Taip pat apskaičiuota, kiek kalorijų per dieną turėtų suvartoti vyresnio amžiaus žmogus, kad nepadidintų pavojingų ligų rizikos. JAV mokslininkų komanda stebėjo 1200 žmonių nuo 70 iki 89 metų. Savanoriai turėjo reguliariai tikrinti sveikatą ir atlikti atminties testus. Pastebėta, kad žmonės, per dieną suvartodavę nuo 2100 iki …

Australijos dietologų asociacija suskaičiavo, kad 54% suaugusių žmonių nepatenkinti savo svoriu, o 13% bent kartą gyvenime laikėsi dietos. Ir lieknėjimas tai toli gražu ne tik merginų paauglių užsiėmimas. 20% penkiasdešimtmečių nuolat riboja savo mitybą, nors ir pripažįsta, kad dauguma dietų neveikia. Mokslininkai tarp blogiausių dietų įrašė Paleo ir „Visi 30” mitybos sistema. Pirmosios pagrindas žuvis, …

Mokslininkai nustatė, kad saldus angliavandenių maistas, patekęs į organizmą, paskatina smarkiau gamintis serotoniną, vadinamą džiaugsmo hormonu. Pajuntame gyvybinių jėgų antplūdį, nuotaika staiga pasitaiso, nuovargis pradingsta.  Šis mechanizmas „saldainis – malonumas“ veikia bet kuriame organizme. Tačiau vieni žmonės gali apsieiti be saldumynų, o kiti ne. Galimos įvairios potraukio saldumynams priežastys: įprotis, vaikystėje tėvai skatino vaiką gerai …

Mokslininkai nustatė, kad alyvuogių aliejus, tradiciškai laikomas naudingu sveikatai produktu, savo charakteristikomis nusileidžia kiaulių lašiniams. Lašinių ir alyvuogių aliejaus naudą tyrė Jungtinės Karalystės mokslininkai. Jie pareiškė, kad nors alyvuogių aliejaus nauda yra neabejotina, tačiau gaminti maistą kaitinant alyvuogių, kukurūzų ir saulėgrąžų aliejų yra kenksminga sveikatai. „Geriau maisto gaminimui naudokite kiaulienos lašinius arba sviestą“, – reziumavo …

Vienos medicinos universiteto ekspertų manymu, litis gali būti kitas labai vertingas elementas vandenyje po ftoro. Specialistai išsiaiškino, kad savižudybių skaičius buvo mažesnis tose vietovėse, kur geriamajame vandenyje ličio elemento koncentracija buvo didesnė. Manoma, kad litis stiprina ryšį tarp neuronų, o jo ilgas veikimas daro žmogų laimingą. Tuo tarpu Tafto universiteto (JAV) mokslininkai išsiaiškino, kad norint …

Теchaso (JAV) universiteto „A&M” mokslininkai paskelbė duomenis, kuriais remiantis paaiškėjo, kad arbūze aptiktos medžiagos, stimuliuojančios žmogaus potenciją. Mokslininkų nuomone, pagrindinė arbūzų teigiama savybė – juose esantis citrulinas. Ši medžiaga turi savybę plėsti kapiliarus. Be to, kai ji pavirsta amino rūgštimi, tai ne tik plečia kapiliarus, bet ir aktyvina kraujotakos sistemą bei stiprina imunitetą. „Gali būti, …

Mokslininkai nustatė, kad tie, kurie naudoja riebius, o ne liesus pieno produktus, turi mažesnę tikimybę susirgti diabetu ar nutukti. Išanalizavę 3 333 suaugusiųjų kraują, kuris buvo imamas 15 metų, tyrėjai atrado, kad tų, kurie vartojo riebius maisto produktus, rizika susirgti diabetu per šiuos 15 metų buvo 46 proc. mažesnė nei tų, kurie rinkosi liesą pieną, liesą …

Amerikiečių mokslininkai nustatė, kad natrio kiekis, kurį įsisavina kiekvieno žmogaus organizmas, turi beveik nekintamą išraišką – svyruoja nuo 2,6 iki 4,8 gramų. Taigi riboti druskos vartojimą veikiausiai ne taip svarbu, kaip manyta ligi šiol: kad ir kiek jos besuvalgytume, organizmas įsisavins lygiai tiek, kiek jam reikia, – tvirtinama naujausių tyrimų išvadose. Daugelyje šalių laikomasi gana griežtų …