Amerikiečių mokslininkai nustatė, kad natrio kiekis, kurį įsisavina kiekvieno žmogaus organizmas, turi beveik nekintamą išraišką – svyruoja nuo 2,6 iki 4,8 gramų. Taigi riboti druskos vartojimą veikiausiai ne taip svarbu, kaip manyta ligi šiol: kad ir kiek jos besuvalgytume, organizmas įsisavins lygiai tiek, kiek jam reikia, – tvirtinama naujausių tyrimų išvadose. Daugelyje šalių laikomasi gana griežtų …

Kanados mokslininkai nustatė: žmonių, sergančių II tipo diabetu per dieną suvartotos dvi porcijos riešutų mažina ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje. Mokslininkai mini tokius riešutus kaip graikiniai, migdolai, anakardžiai, makadamijų, pistacijos, kaštainiai, kokosai, bertoletijos, pekano ir kedrinės pinijos. Viena dienos riešutų porcija yra ketvirtadalis puodelio arba 30 gramų. Geriausi rezultatai buvo tų pacientų, kurie riešutais pakeitė …

Druskos gausa racione, ypač nutukusių žmonių mityboje, gali paspartinti ląstelių senėjimo procesus. Todėl itin svarbu kontroliuoti, kiek suvartojame druskos, pabrėžia Džordžijos medicinos koledžo pediatrijos docentas Haidonas Čžu. Paspartėjęs ląstelių senėjimas gali nulemti širdies susirgimų išsivystymą. Atliktas tyrimas, skirtas pasiaiškinti, koks telomerų ryšys su racionu, kuriame gausu druskos. Tirti normalaus, per didelio svorio ir nutukę paaugliai. Su kiekvienu …

Mažas cukraus kiekis kraujyje kenkia šeimyninei laimei, nes dėl to sutuoktiniai būna labiau linkę į pyktį ir agresiją, rodo naujas tyrimas. Tokios išvados yra grindžiamos eksperimentais su 107 sutuoktinių poromis, kurių buvo paprašyta stebėti gliukozės savo kraujyje koncentraciją prieš pusryčius ir miegą 21 dieną iš eilės. Be to, tyrėjai davė jiems jų sutuoktinį vaizduojančias vudu …

Orhuso universitetas Danijoje atliko diabetikams svarbų tyrimą, kuris parodė, kad senųjų tradicinių rūšių šiaurietiškos daržovės – morkos, ropės – yra gerokai naudingesnės diabetu sergantiems žmonėms, nes jos ne tokios saldžios ir turi naudingų sveikatai karčiųjų medžiagų. „Šios morkos iš tikrųjų yra geriau nei įprastiniai vaistai nuo diabeto“, – tvirtina sveikatos mokslų fakulteto Orhuse profesorius Peras …

Gumos kramtymas nepadeda virškinimui ir nenumalšina alkio, tačiau gali paaštrinti mąstymą. Žmonės gumą kramto dar nuo tada, kai senovės graikai atsiriekę pistacijos medžio žievės ją naudodavo burnos kvapo pasaldinimui. Šiandien lipnūs gabaliukai turi kur kas daugiau paskirčių, juos kramtome norėdami sustabdyti alkio jausmą, gauti nikotino dozę ar tiesiog kur nors nukreipti dėmesį. Tačiau ar šis …

Mokslininkai iš Australijos skelbia išsiaiškinę, kaip susiję maisto produktai, kuriuose gausu cukraus ir riebalų, su suprastėjusiais kognityviniais gebėjimais Kaip skelbia „Gothamist“, eksperimentas įrodė, jog jau po šešių dienų žiurkės, kurios buvo verčiamos laikytis būtent tokio mitybos plano, patyrė atminties sutrikimų. Kaip teigia tyrimui vadovavusi mokslų daktarė Margaret Morris, gauti rezultatai tiesiog šokiruoja. Eksperimento metu mokslininkai …

Amerikos mokslininkai skambina pavojaus varpais – netgi ir leistinos normos neperžengiantis cukraus kiekis itin žalingas sveikatai. Akademikai atliko eksperimentą: laboratorines pelės ėdė tai, kas žmogaus mityboje prilygsta sveikam maistui ir per parą išgeriamoms trims skardinėms gazuoto gėrimo. Paaiškėjo, jog pelių patelių, gavusių didesnį cukraus kiekį (lyginant su tomis, kurių ėdale cukraus nebūta), mirtingumas buvo dvigubai didesnis, skelbia …

Didžiosios Britanijos mokslininkai ištyrė, kaip apsisaugoti nuo mikrobų ir pavojingų virusų. Specialistai atliko tyrimą ir aptiko tylių imuniteto žudikų, kasdien jį sekinančių. Britų specialistų duomenimis, pavojingiausias imuniteto priešas – cukrus. Suvalgius rafinuoto cukraus, artimiausias 5 – 6 valandas organizmui bus 2 – 3 kartus sunkiau atsispirti virusams. Toksinus pašalina vanduo, todėl per dieną reikia išgerti apie …

Valgote pernelyg saldžiai? Pasirodo, didelis cukraus kiekis kraujyje siejamas su smegenų tūrio mažėjimu ir silpnaprotystei būdingais simptomais. Naujausio Australijos mokslininkų atlikto tyrimo rezultatus pristato „The Daily Mail“. Australijos Nacionalinio universiteto Kanberoje mokslininkai tvirtina, kad didelis cukraus kiekis kraujyje gali tapti psichinės sveikatos sutrikimų, kurie paprastai atsiranda dėl senėjimo, priežastimi. Tyrėjai įsitikinę, kad tai galėtų stipriai …