Šokolado, uogų ir arbatos komponentai apsaugo nuo diabeto, nustatė amerikiečių mokslininkai. Mokslininkų išvadas patvirtino tyrimas, kuriame dalyvavo 2 tūkst. žmonių. Jų straipsnis publikuojamas moksliniame žurnale “Journal of Nutrition”. Čia kalbama apie flavonoidus, natūralius antioksidantus, kurių yra visuose paminėtuose produktuose. Mokslininkams pavyko patvirtinti, kad žmonės, reguliariai vartojantys šokoladą, uogas ir arbatą, daug rečiau serga antrojo tipo diabetu. …

Būtent baklažanus Vokietijos mokslininkai siūlo valgyti visiems, kurie nori mesti rūkyti, skelbia Vchaspik.ua. Dėka baklažanuose esančio PP vitamino, baklažanas padeda susidoroti su priklausomybe nuo nikotino. PP vitaminas mokslininkams yra puikiai  žinomas kaip nikotino rūgštis, leidžianti sumažinti nemalonius ir kiekvienam, kuris bent kartą yra bandęs mesti rūkyti, pojūčius. Dėl šios priežasties rūkantiems žmonėms gydytojai ir rekomenduoja …

BBC pranešė, kad morkos turi priešvėžinių savybių, tačiau jos išlieka, jei morka, prieš termiškai ją apdorojant, nėra smulkinama. Mokslininkai nustatė, kad nesmulkintose morkose net iki 25 proc. daugiau išlieka kovai su vėžiu svarbios medžiagos falkarinolio. Niukastlio (Newcastle, Didžioji Britanija) universiteto tyrėjas dr.Kirstenas Brandt sako, kad verdamos nesmulkintos morkos ne tik išlaiko daugiau naudingų medžiagų ir …

JAV mokslininkai iš Ohajo valstijos universiteto nustatė, kad česnakas gali apsaugoti nuo vėžio. Ohajo universiteto laboratorijose mokslininkai tyrinėjo įvairias medžiagas ir cheminius junginius, apie kuriuos buvo girdėję, kad jie sugeba neutralizuoti kancerogenus, patenkančius į žmogaus organizmą kartu su maisto produktais, taip pat ir su kepta mėsa. Per eksperimentus paaiškėjo, kad didžiausiu efektyvumu kovojant su kancerogenais …

Orhuso universitetas Danijoje atliko diabetikams svarbų tyrimą, kuris parodė, kad senųjų tradicinių rūšių šiaurietiškos daržovės – morkos, ropės – yra gerokai naudingesnės diabetu sergantiems žmonėms, nes jos ne tokios saldžios ir turi naudingų sveikatai karčiųjų medžiagų. „Šios morkos iš tikrųjų yra geriau nei įprastiniai vaistai nuo diabeto“, – tvirtina sveikatos mokslų fakulteto Orhuse profesorius Peras …

Didžiosios Britanijos mokslininkai teigia, kad į mitybos racioną įtraukus daug brokolių gali pavykti sulėtinti arba sustabdyti osteoartritą, skelbia BBC. Rytų Anglijos universiteto mokslininkai pradeda bandymus su žmonėmis po sėkmingų laboratorinių tyrimų. Tyrimai su ląstelėmis ir žiurkėmis parodė, kad brokolių junginys, kurį žmonės taip pat gali gauti iš briuselinių kopūstų ir paprastų kopūstų, blokuoja pagrindinį ardomąjį fermentą, …

Mokslininkai nustatė, kad česnakas turi sveikatai ypač naudingų savybių – vartojamas žalias jis mažina plaučių vėžio riziką iki 44 proc., rašoma pranešime žiniasklaidai. Kinijos Jiangsu provincijos ligų kontrolės ir prevencijos centro mokslininkai nustatė, kad vartojant žalią česnaką galima apsisaugoti nuo plaučių vėžio ir kitų lėtinių sveikatos sutrikimų. Mokslininkai mano, kad česnako nauda sietina su chemine …

Iki šiol buvo galvojama, kad obuoliai – vieni naudingiausių organizmui produktų. Mokslininkai jau ne kartą įrodė, kad obuoliai gali atstoti daug kitų maistingų produktų. Tačiau dabar specialistai siūlo didesnį dėmesį atkreipti į morkas. Norintiems savo organizmą apsaugoti nuo visokių negalavimų dietologijos specialistai rekomenduoja morkas valgyti kasdien. Mat morkose – daug vitaminų, mineralinių medžiagų ir kitų …

Ne paslaptis, jog vaisiai labai naudingi visų mūsų sveikatai ir gerai savijautai. Dabar mokslininkai tvirtina sužinoję, koks vaisius atneša daugiausia naudos vyriškajai lyčiai. Mangas neretai vadinamas vaisių karaliumi. Ir tikrai ne dėl jo skonio ar tropinės prigimties, skelbia Mport.bigmir.net. Pasirodo, jog skaisčiai geltonas mango minkštimas – puiki priemonė kovoje su įvairiais ligų sukėlėjais. Specialistai įvardijo …

Olandijos dietologai rekomenduoja kasdien į savo meniu įtraukti kopūstinių daržovių – brokolių, briuselio, žiedinių ar paprastų kopūstų. Faktas, kad kryžiažiedės daržovės yra sąlyginai nebrangus ir daugybę naudingų medžiagų turintis produktas, yra jau seniai žinomas. Tačiau olandų mokslininkai tvirtina, kad kopūstai gali sustabdyti kai kurių rūšių piktybinių auglių augimą. Jie turi ne tik daug vitaminų, mineralų, …