Mokslininkai nustatė, kad Iš dalies vaikai tampa labiau agresyvūs tada, kai valgo vištienos mėsą nuo kauliukų. O jei mėsa nuimta nuo kaulų ir supjaustyta gabaliukais, agresija nekyla, rašo „The Toronto Sun“. Stebėdami vaikų elgesį specialistai nustatė ryšį tarp maisto ir elgesio. Tikriausiai, pats atkandimo momentas, mėsos atplėšimas nuo kaulo didina vaikų aktyvumą, agresiją ir baigiasi tuo, …

Didžiosios Britanijos Niukastlo universiteto mokslininkai paskelbė, kad maistas pagreitina metabolizmą ir padeda kūnui greičiau atsikratyti alkoholio. Pasak tyrimą atlikusios mokslininkės Elin Roberts, su pagiriomis padeda kovoti sumuštinis su kiauliena.  „Duonoje daug angliavandenių, o šoninėje – baltymų, kurie skyla į aminorūgštis. Kūnui jų reikia, todėl suvalgius sumuštinį pasijusite geriau. Padauginus alkoholio naikinami neurotransmiteriai, o mėsoje esančios …

Omega-3 gali padėti rūkaliams atsikratyti šio žalingo įpročio, kadangi šių polinesočiųjų riebiųjų rūgščių vartojimas mažina potraukį nikotinui, rodo Izraelyje atliktas tyrimas. Mėnesį kasdien omega-3 kapsules vartoję rūkaliai ėmė surūkyti 11 proc. mažiau cigarečių nei kontrolinės grupės nariai, kurie gaudavo placebo. Tyrimui vadovavusi dr. Sharon Rabinovitz iš Haifos universiteto sako, kad dabar naudojamos įvairios priemonės ir vaistai, …

Omega-3 riebalų rūgščių vartojimas tokiais kiekiais, kiek jų suvartoja Japonijos gyventojai, gali būti siejamas su apsauga nuo arterinių kraujagyslių užkalkėjimo ir širdies ligų, rodo naujas tyrimas. Žurnale „Heart“ paskelbtas tyrimas parodė, kad savo šalyje gyvenantiems vidutinio amžiaus japonams arterinės kraujagyslės buvo užkalkėjusios mažiau nei vidutinio amžiaus baltiesiems Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojams – greičiausiai todėl, kad …

Airių mokslininkai tvirtina, kad vyrams, mėgstantiems valgyti saldumynus prieš seksą, gresia impotencija. Kaip parodė atliktas eksperimentas, saldumynai geba sumažinti vyrų kraujyje esančio testosterono lygį. Tyrimo dalyviams buvo išmatuotas testosterono lygis, o po to jiems pasiūlė išgerti po stiklinę vandens, kuriame buvo 75 gramai gliukozės. Paaiškėjo, kad išgėrus šio gėrimo, visų savanorių testosterono lygis sumažėjo 25 …

Vaikai, kurie reguliariai valgo žuvį pirmaisiais savo gyvenimo metais, yra mažiau alergiški, rodo naujausi tyrimai. Mokslininkai nustatė, kad žuvies gaunantiems vaikams kur kas rečiau išsivysto alergija vėlesniais jų gyvenimo metais. Tokiems vaikams tikimybė turėti egzemą sumažėja 22 procentais, o šienligės tikimybė sumažėja net 26 procentais. “American Journal of Clinical Nutrition” žurnale spausdintas tyrimas rodo, kad …

Žuvų taukai gali įveikti neigiamas pasekmes, kurias smegenims daro nesveikas maistas, tvirtina mokslininkai. Daugiau kaip dešimtmetį trukę tyrimai parodė, kad daug blogųjų riebalų turintis maistas gali pakenkti smegenims, sutrikdydamas „neurogenezę“ – procesą, kurio metu atsiranda naujos nervų ląstelės. Dabar Liverpulio universiteto mokslininkai atrado, kad maistas, turintis daug omega-3 riebiųjų rūgščių, pavyzdžiui, žuvų taukai, gali užkirsti kelią …

Suomijoje atliktas tyrimas parodė, kad mažas vitamino D kiekis žmogaus organizme yra rizikos veiksnys susirgti plaučių uždegimu. Rizika susirgti plaučių uždegimu mažai vitamino D sukaupusiems asmenims buvo pustrečio karto didesnė nei tiems, kas vitamino D turėjo daugiausia. Rytų Suomijos universiteto mokslininkų atlikto tyrimo rezultatus paskelbė Londone leidžiamas žurnalas „Journal of Epidemiology and Community Health“. Siekdami …

Misurio universiteto mokslininkai įrodė, kad baltyminiai pusryčiai – grakščios figūros pagrindas. Specialistai atliko eksperimentą, kuriame dalyvavo dvidešimt apkūnių 18-20 metų merginų. Jos buvo padalintos į tris grupes: pirmosios grupės dalyvės nepusryčiavo, antrosios – rytais valgė kiaušinienę ir mėsą, o trečiosios – košę. Vidutiniškai pusryčiai sudarė maždaug 350 kcal. Eksperimento metu moterims buvo daroma galvos smegenų …

Raudonoje mėsoje rasta cheminė medžiaga ypatingai kenkia širdžiai. Amerikiečių mokslininkų atliktas tyrimas aprašytas žurnale „Nature Medicine“. Paaiškėjo, kad virškinimo trakte esančios bakterijos skaido mėsoje esantį karnitiną, o šio virškinimo etapo padarinys – padidėjęs cholesterolio lygis ir širdies ligų grėsmė, informuoja BBC. Dietologai teigia, kad netgi karnitino papildai yra žalingi. Daugeliu tyrimų įrodyta, kad nesveika dažnai valgyti raudoną …